четвъртък, ноември 20, 2008

*

Май започна да ми се избистря какво не е наред в живота ми напоследък. Просто – струва ми се – съм забравил, че няма да живея вечно.

Днес срещнах една жена, която не можеше да говори (предполагам вследствие на инсулт). Изведнъж си представих ужаса: да искаш да кажеш, а от теб да излиза нечленоразделно бръщолевене.

Представих си човека като компютър: Влиза вирус и ти унищожава част от софтуера – в случая този, който кара перфектното периферно устройство – речевата ти кутия – да говори. И ситуацията става „като да имаш най-скъпия и хубав телевизор, а да нямаш електричество и… телевизия”.

Толкова лесно забравяме, че всички ужасни неща, които се случват на хората се случват на ХОРА (т.е. на нас). Това е може би защото често-често забравяме, че сме хора. Свикнали сме да приемаме щастието, че сме здрави за даденост (което може би ни кара да си мислим, че сме нещастни)…

А така ми се иска да обичам… (споделено разбира се!)

Ами ако умра утре?!

6 коментара:

  1. Най-нормалният въпрос е това, всеки здраво мислещ човек си го задава.

    И все пак - не толкова черногледо де ;) ей го къде е уикендЪТ!

    ОтговорИзтриване
  2. е, че нашта любов не е ли споделена бе, захарно петленце - или ти вече не ме обичаш? щото аз теб много много - от земята до небето и обратно - сериозно!

    ОтговорИзтриване
  3. kakto kazva ik0 - spasenie debne... zatova - du not bi distriesd

    ОтговорИзтриване
  4. ако нещо утре...да знайш, че и аз те обичам, пухьо :) здрав бъди!

    ОтговорИзтриване
  5. Az sym Dalaii Lamka.Bih kazala samo,4e sled 2 li4ni svetovni voiini s Gospod sme v premirie.Misslq 4e e vqrno tova,4e izpitaniqta na 4ovek vinagi sa spored silite mu.Na teb nqma da ti se slu4i nqkakyv super ujas,ne za6toto nqma6 sili....a za6toto tvoq "AD"si ti e dostaty4en.Kakto i moq na men si...i na vseki negoviq...Da ne sme ve4ni.Hubavo e da spre6 da se vyrti6 v kryg...,no 6te6 ili ne 6te6 ti napomnqm,4e ne si i samo 4ovek

    ОтговорИзтриване

кажете сега вие нещо по този въпрос: