петък, април 03, 2009

за зелените

струва ми се най-накрая се намери партия, за която искам да гласувам.
моля прегледайте и преценете дали да ги подкрепите.
аз лично съм "за".

12 коментара:

  1. Трябват им 50 хилядарки до 13-ти, за да имаш възможност да гласуваш за тях.. сега имат малко над 6 :/. Изглеждат свестни, ще ги проуча още малко и ще реша дали да ги подпомогна скромно. Защото за какво си струва да се дават пари, ако не за нещо такова..

    ОтговорИзтриване
  2. ако реша да гласувам за тях, ше ми е за първи път:)
    т

    ОтговорИзтриване
  3. имаше една акция в София на Зелените преди известно време. със щандове по улиците за даване на публичност на проектите за рила (пък и не само за там) и съответно събиране на подписи срещу тях. Имах възможността да говоря с високопоставен представител (да не кажа лидер) на въпросната партия и ми се стори не до там надежден и искрен в намеренията си. Съжалявам че не си спомням точно как протече разговорът. Помня само впечатленията си. Помня и един друг разговор с бившата ми шефка, която ми обясняваше леко съмнителни обстоятелста покрай същата партия (ставаше въпрос за кампанията с хора напечатани върху текстил, обгърнали дърветата по по-големите булеварди в София - тяхна беше. Мисля че и в Пловдив имаше, не знам дали се сещаш..) Нищо конкретно не мога да кажа против Зелените, но мисля че добре трябва да се поразрови преди да се гласува за тях. Така смятам да направя..

    ОтговорИзтриване
  4. здравейте :)

    първо кампанията с обгърнатите дървета не е наша....
    на друга партия, от която ние искаме да се дистанцираме.
    Да, когато имаме кампания и подписки имаме и щандове из София, стараем се за Варна и Пловдив също. Вероятно сте попаднали на наш щанд миналото лято. Що се отнася до личните ви впечатления от наши
    членове... Първо така наречения "високопоставен представител"(който и да е той) е просото член на ръководството, нямаме лидер и позицията, му не e определяща. За съжаление на сайта ни няма снимките на всички членове от ръководството(работим по въпроса), но поне на една голяма част от нас ги има. Ще се радвам ако ни пишете или дори тук както коментар във блога мнението Ви за нас - как ви изглеждаме. Какво ви харесва и какво не. Какво е ясно и какво не, притеснява ли ви нещо?

    и едно уточнение от последния час. Датата до която трябва да съберем депозита е по късна според новия закон който бе приет преди 2 дена. Вероятно 23-ти април или дори по късно

    До автора на блога - Ако желаете можем да ви поставим във секцията "приятели в интернет". Моля пишете на admin ad bulgariangreens.org

    поздрави,
    Стоян Христов
    член на НС на ЗЕЛЕНИТЕ
    координатор на IT групата на ЗЕЛЕНИТЕ

    ОтговорИзтриване
  5. Здравейте господин Христов,

    впечатлена съм от незабавната ви реакция на този пост. Приемете извиненята ми в случай, че информацията, която съм предоставила е погрешна. Тя не блести с особена конкретност и важност. Това, на което исках да наблегна е засипването ни с добри намерения от какви ли не партии и организации под всякаква форма и в този контекст нуждата от адекватно проучване на ситуацията предхождащо оформянето на правилния номер, написан върху нашата бюлетина и съответно пускането и в дълбоката урна на българското правителство. Съгласете се, че скептичността ми е основана и загрижеността ми би трябвало да присъства в решението на всеки член от гражданското общество.

    Поздрави,
    Магдалена Петрова

    ОтговорИзтриване
  6. Здравейте Маги

    На Ваше място вероятно и аз самия бих бил подозрителен имайки политическата действителност в България. Но аз имах късмета да се запозная на протестите преди 2 години с хората, с които по късно основахме и партията. Вече 2 години работим в тази посока и съм сигурен в мотивацията на ЗЕЛЕНИТЕ. Много от тях са се борили за природата години на ред в качеството си на граждани или в не правителствения сектор(зелени НПО-та). Стигнали са до извода ние нужно политическо представителство за това учредихме и ЗЕЛЕНИТЕ,

    ето какво пише за нас коалиция "за да остане природа в България"

    не съм уверен дали ще имам време редовно да пиша в този блог. Ако нещо ви интересува най-добре пишете във нашия форум: forum.bulgariangreens.org

    поздрави,
    Стоян

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря, ще се възползвам от публичното пространство на форума, който сте посочил.
    Искам да отбележа, че се старах (и ще се старая) да не лишавам от присъствието си нито един от въпросните протести и съм твърдо зад каузата, за която се борите.
    Предполагам че нуждата от създаване на подобна партия идва съвсем естествено след поредицата от събития с такава тематика и бих я подкрепила с всички сили, след като се уверя, че не се спекулира по никакъв начин с благородността на каузата и гласът ми се използва според предназначението си.

    Магдалена

    ОтговорИзтриване
  8. Чувствам се длъжна да уточня още веднъж, че коментарите ми не са носочени срещу Зелените, а срещу гласуването без необходимата осведоменост. За която и да е партия..

    ОтговорИзтриване
  9. @блум: благодаря за коментара. наясно съм, че са им нужни пари. аз лично нямам средства, с които да ги подкрепя, но наистина ми се ще да напрвя каквото мога.
    @маги: колкото и да се осведомяваш няма начин да си наясно, защото дори и да има скрити-покрити замисли това ще се разбере едва след като стъпят в големия гьол на политиката. ненавиждам случаите когато някой е оплют по най-пиарски начин, което е най-честия сценарий на БГ политическата сцена. факт е че никой не е съвършен, така че да намразиш или оттеглиш доверието си от някой, за който си чул, че нещо не е съвсем окей ми се вижда малко глупаво. особено когато всички останали (партии) предизвикват в теб погнуса.

    не съм склонен да вярвам на очеизбождащ пиар.

    всъщност истината е, че съм отчаян. от всичко, което се случва... така че зелените наистина ми предлагат нещо, което никой друг не е предложил. какво друго ми остава?
    както казва динчето ако трябва да бъда честен последните години не съм гласувал. и то не за друго, а защото не виждам смисъл да дам гласа си (който бидейки "не-даден" така или иначе ще бъде разпределен) за някой, който би могъл да бъде "по-малкото зло". или "по-голямото"... не искам "по-малкото зло", нито "по-голямото"... НЕ ИСКАМ И ТУЙ ТО. и какво като ще го разпределят. за който и да отиде все няма да ми се иска да е там... така че да го разпределят шибаняците...
    но сега виждам в лицето на зелените това, което до сега липсваше (знам, че звуча клиширано и елементарно, но наистина ми се иска да им вярвам). склонен съм да мисля, че ако са искрени НИКОГА няма да им позволят (същите тези, които са измислили 50-те бона за участие в изборите) да влязат в политиката, така че ще ги подкрепя... както мога и с каквото мога. ако ме излъжат няма да са първите така че да го духат. но в бруталната безбнадежност, в която сме затънали мисля, че няма друг интелигентен избор.
    @стоян: благодаря за предложението да ме публикувате на сайта си, с удоволствие бих приел. единственото, което ме притеснява, е че блога ми не е медия, която претендира да е интересна или "четивна" дори ако щете. направен е единствено (и не само, де) за приятелите ми, с които да споделям вълненията си, бездарна поезия и/или принципно наивните си възгледи върху живота, вселената и всичко останало. но ако решите да ме добавите ще ми е приятно, няма да крия :-)

    весело на всички желая! :-)

    ОтговорИзтриване
  10. Само да кажа, че и аз ще гласувам за ЗЕЛЕНИТЕ. Много съм им благодарен, че се заеха със задачата да представляват мен и другите здравомислещи хора на политическата сцена. Познавам лично някои от тях от годините, когато сме следвали заедно в университета, но по-важното е, че като част от НПО те вече са постигнали много.
    Надявам се да останат такива и да не отстъпват от първоначалните принципи. А ако се променят, първи ще си тръгна без да ми мигне окото.

    ОтговорИзтриване
  11. @SoupDragon ще те помоля за описание на твоя блог в 1 изречение. Виж как са се описали други блогъри: http://www.bulgariangreens.org/aboutus/friends.html

    а иначе идеята е да слагаме един линк и лого към хората, които ни подкрепят в интернет пространството. На практика това е единствената медия с която разполагаме и е редно да благодарим на хората, които са сложили по един банер на ЗЕЛЕНИТЕ на тяхната страница/блог.

    поздрав,
    Стоян

    ОтговорИзтриване
  12. @стоян: дълго и тежко мислих по въпроса как мога да опиша блога си в едно изречение и стигнах до извода, че не ми се иска. това е просто моя блог и не знам как да го натикам в едно изречение.
    съжалявам.
    поздравления за нарастващата сума дарения. това много ме радва. в събота ще съм в софия (надявам се по-отрано) и може дори да се срещнем в южния парк.
    поздрави!

    ОтговорИзтриване

кажете сега вие нещо по този въпрос: