петък, юни 17, 2011

дървото на живота/the tree of life


безспорно култов... видеоарт* с продължителност повече отколкото човек може да понесе и претенция за елитарност, което моментално го прави почти напълно неспособен да комуникира инак толкова човешките си и прости послания.
единодушно е мнението, че момента с динозаврите филммейкърите могат да си го заврат в дините!
гурме девойка: "можеше да се понамалят поетичните импресии в стил бнт, поне с 40 минути" да! казвам аз. явно хачо е замесен!
дарко: "четох ревю, в което споменаваха, че хората, които си тръгнали по време на прожекцията били 20" при нас бяха само 6, вероятно защото и залата не беше голяма...
основно филма съдържаше два пласта поносим и непоносим. всеки момент, в който филмът разказва история можем да отнесем към първия пласт.
най-хубавото според мен: можеш да си подремнеш по време на филма поне около 40 минути (виж по-горе), но това само ако нямаш менструални болки (същия източник).
в заключение мога само да кажа, че терънс малик явно не е моя режисьор... до след 10 години когато ще му дам още един шанс със следващия му филм.

______
* действително визуално филма не можеш го барна! (бел. авт.)

5 коментара:

  1. На мен ми хареса там дето имаше една жаба.. ама не онази дето я изстреляха на луната ами другата дето се катереше по едно листо.

    ОтговорИзтриване
  2. Добра критика Легендарни! :)
    @ Блум: Сещам се, да, добри кадри има във филма, безспорно...

    ОтговорИзтриване
  3. Стопроцентово съгласна съм с теб! Ще препратя да се прочете от едни защитници, които си припадаха по всичко от този филм и не виждаха недостатък :)

    ОтговорИзтриване
  4. това, че е философ мисля, че обяснява доста от претенциозността.

    ОтговорИзтриване
  5. абе най-хубаво от филма е че го има май ... доста се обсъжда... което е супер... аз се кефя!

    ОтговорИзтриване

кажете сега вие нещо по този въпрос: