сряда, септември 22, 2010

kottarashky live band 21092010@soho, plovdiv

болен съм. [почти] цялото тяло ме боли, а главата ми е подута от [почти] пълната невъзможност да дишам през носа. на всичко отгоре съм си взел болничен ден обяснявайки в службата горното...
на таня обаче и се ходи много. откакто се сдоби с албума телефонът и сутрин алармира с i want you to sleep, а тона на звънене за приятели е opa, hey! освен това се оказва, че чичо сашо няма да може да я заведе както е планирано, а пък и на мен ми се ще...
ами как да не идем?!?


снимка: христо илиев

когато за пръв път чух албума на котарашки [изпълнен на лап топ от самия него като DJ set]...... бе, не че не го харесах, но ми беше някак с уговорки: не е лошо, ама... тогава мислех да си взема и диск за повторен опит, но след като разбрах цената рекох просто забрави!

вчера, обаче, бива да се признае цената на входа [която първоначално също ми се видя неприемлива след очакванията, които тъй или инак вече ми беше вменил след първо слушане] си заслужаваше отвсякъде.


снимка: христо илиев

пънкарията според мен е възможна и се случва само при живо свирене. някак не си представям пънк роден сред платките - това по-скоро [май] се нарича индастриъл.
особена заслуга за това [струва ми се] има тито г., който се изявяваше на клавишите и голяма черна китара [електрическа].


снимка: христо илиев

бандата включва още кларинетист, басист, барабанист и самия котарашки, който свири на бутони [семплер]. като цяло бандата прави впечатление на първо място с външния си вид - до един изглеждат като сериозно криминално проявени хора.
веднага след това няма как да не забележиш уникалното им сценично присъствие - сякаш всеки е на различен наркотик, всеки е в своя си филм.


снимка: христо илиев

като цяло едно изключитено представление, още повече, че този път видяхме котарашки и да танцува, което всякак си заслужава да бъде видяно. :)
особено ми хареса живата интерпретация върху opa hey, което се явява любимото ми парче от албума.
много джази-фънки-пънк им се получи и определено си затварям очите за леките липси на синхрон между музикантите, които [убеден съм] ще се изгладят с времето, а пък към момента могат просто да минат за додекафонично-джазова импровизация. :)
надявам се да продължават все така.


снимка: христо илиев

котарашки, не ги изпускай тез младежи!

28.09.2010 update --> и едно съвсем прясно видео, което не може да даде плътна представа за какво говоря. идете на [първия засега] концерт в софия на 02.10.2010 - петък 20:00 часа.



толкоз.

а, между другото, ако някой иска да си прави смях от мен ей ви мат'риал - отново имам facebook.

3 коментара:

  1. пухи, страхотно си го описал.. леко се изчервих даже:) готин концерт, радвам се, че бяхме там! ице, както вече ти казах: божественчрски снимки!

    ОтговорИзтриване
  2. мен пък ме е яд, че изпуснах, ама другия път надявам се.
    Пухи, много як постинг и аз се накефих, докато четях. Та заради това ще си затворя очите за включването ти в лицетокнига :)

    ОтговорИзтриване
  3. Mъхм, убаво беше и преди, и по време, и след Котарашки и co. и много, много зареждащо.
    Иначе, за горе-посочените визуални мат'ряли и аз имам малък пръст.

    ОтговорИзтриване

кажете сега вие нещо по този въпрос: